Заподозреният за атентата в Бостън е ранен в гърлото

8004
Заподозреният за атентата в Бостън е ранен в гърлото

Джохар Царнаев, който бе заподозрян за терористичните взривове на финала на бостънския маратон, е сериозно ранен в гърлото, съобщи Си Ен Ен. Много е вероятно Възможно е той да не може повече да говори.

Засега американските власти не дават точна информация за характера на раните му. Състоянието му е сериозно, но стабилно, макар той още да не може да общува (с представители на спецслужбите) – заяви губернаторът на Мазачузетс Дивал Патрик. Надявам се да оживее, защото имаме да му зададем милион въпроси, които се нуждаят от отговор, добави той.

Залавянето на Джохар Царнаев - ловът приключи - коментари в германските медии

Вторият предполагаем заподозрян за бомбеното нападение в Бостън е арестуван от полицията. 19-годишният Джохар Царнаев е заловен в петък...

Засега обвинения към Джохар Царнаев не са предявени, тъй като при ареста в петък не са му били прочетени правата.

Телевизия Фокс Нюз информира, че САЩ разследват за потенциална връзка между по-големия от братята Царнаеви Тамерлан и екстремистката групировка "Кавказки емират".

Главатар на "Кавказки емират" е Доку Умаров, който в миналото е поемал отговорност за редица терористични актове, извършени на територията на Русия в това число експлозията на летище Домодедово през 2011 г.

През 2011 г. Русия е поискала от ФБР данни за Тамерлан Царнаев, но тогава американските спецслужби не намерили причини да го разследват. Тамерлан и Джохар Царнаеви са смятани за организатори на взривовете в Бостън. Двадесет и шестгодишният Тамерлан бе убит в петък през нощта при престрелка с полицията.

Вторият заподозрян за експлозиите в Бостън - жив, но ранен

Вторият заподозрян за експлозиите по време на Бостънския маратон все още е жив, но ранен. Полицията го откри окървавен в лодка в двора ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com