"Ал Кайда" призовава към джихад в Мали

8751
"Ал Кайда" призовава към джихад в Мали

Йеменският клон на ислямистката мрежа "Ал Кайда" призова към джихад в отговор на френската намеса в Мали, съобщи американският център за проследяване на ислямистки сайтове (SITE), предаде БГНЕС.

"Кръстоносният поход на Франция срещу исляма в Мали в никакъв случай не е оправдан и представлява обявяване на война срещу исляма и мюсюлманите", се казва в комюнике на "Ал Кайда" в Арабския полуостров (Aqpa).

"Подкрепата за мюсюлманите в Мали е дълг на всеки мюсюлманин, способен да я окаже. Мюсюлманите могат да дадат израз на тази подкрепа, като платят с живота си или финансират свещената война", подчертават авторите на комюникето.

Те уточняват, че "джихадът е особено задължителен за мюсюлманите от страните, разположени най-близо до фронта на бойните действия".

Пращаме военни в Мали

България да се включи в мисията на ЕС за обучение на силите за сигурността на Мали. Това гласи точка 15 от дневния ред на заседанието ...

В интернет обръщение групировката "Ал Кайда на Арабския полуостров" сравни интервенцията на Франция в Мали със "ционистката окупация на Палестина" и заяви, че дълг на всеки работоспособен мюсюлманин е да подкрепи малийските си "братя" чрез непосредствено участие във войната или чрез парични средства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com