Богатите украинци и руснаци губят милиарди заради напрежението в Крим

17817
Богатите украинци и руснаци губят милиарди заради напрежението в Крим
Снимка: Getty Images

Само в рамките на вчерашния ден най-богатите 300 души на планетата са загубили 44,4 млрд. долара заради напрежението между Украйна и Русия на Крим. Световните борси се сринаха на най-ниското ниво от месец насам след като Путин засили руското военно присъствие на полуострова, предаде Bloomberg.  

Все пак руските богаташи са пострадали най-много от кризата. Според Bloomberg Billionaires Index – ежедневно обновяващо се подреждане на най-богатите хора на Земята – финансово най-много са пострадали милионерите Генади Тимченко (финландец по народност) и Леонид Микелсон, които притежават половината акции от втория по големина руски доставчик на газ след „Газпорм”. Те са загубили общо 3,2 млрд. долара. Владимир Лисин пък – собственик на компанията „Липецк” (за производство на стомана) се е разделил с 1,2 млрд. Ринат Ахметов (на снимката) – най-богатият човек в Украйна – е загубил 700 млн. долара. Той притежава най-големият индустриален конгломерат в страната, разположен в Донецк.

Орешарски свика Съвет по сигурността заради Украйна

Днес, от 17:00 часа, ще се проведе заседание на Съвета по сигурността към Министерски съвет от 17.00 часа, съобщиха от правителствена...

Всички руски и украински богаташи, които присъстват в списъка на най-заможните хора на света, търпят загуби в момента. Руските милиардери са загубили общо 13 млрд.долара през вчерашния ден.

Още по темата четете в Expert.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа