Германия орязва 143 евро джобни пари на имигрантите от Западните Балкани

9128
Германия орязва 143 евро джобни пари на имигрантите от Западните Балкани
Снимка: Thinkstock

Германия поема курс към стагнация за прииждащите към нейна територия кандидати за бежанци и имигранти от Западните Балкани. Държавите от бивша Югославия са официално обявени за сигурни, поради което Берлин ще ограничи рязко броят на прииждащите оттам, предаде БНР. 

Федералната Агенция за миграция обяви, че намалява държавната помощ за всеки дошъл от Албания, Сърбия, Черна Гора и Косово. Мнозина от кандидат-имигрантите от Западните Балкани, които са предимно роми, откровено признават през германските служители, че тяхната цел е да останат разрешените пет месеца и да получават по 143 евро джобни пари, с които в родината си биха живели между 9-12 месеца. Техните думи изнесе в Билд шефът на агенцията Манфред Шмид, който очаква до края на годината „керванът от Балканите“ да достигне рекордните 450 хиляди души.

Поредна бежанска трагедия - 40 души, сред които и деца, се удавиха по пътя към Италия

Близо 40 души, включително 7 деца, са загинали, опитвайки се да достигнат италианското крайбрежие от Либия. За това съобщава неправител...

Това е с около 20 хиляди души повече от рекордната 1993 година, когато балканци масово напускаха бивша Югославия заради събитията в нея 

Макар и остро критикувана от различни страни, Бавария вече реши, че предприема изключителни мерки спрямо бежанците от западните Балкани като изгражда мобилни центрове за първоначално приемане на източната си граница. Всеки един от случаите на кандидат-имигрантите се разглежда по бързата процедура и по-голямата част от тях ще бъдат връщани обратно в страните откъдето са дошли без право през следващите 3-5 години да влизат на територията на ФРГ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа