Германия връща 30 000 мигранти в Австрия

4183
Германия връща 30 000 мигранти в Австрия
Снимка: Getty Images/Guliver

Хиляди мигранти ще бъдат върнати обратно тази година от Германия в Австрия, ако властите в Берлин продължат с досегашната си стратегия. Техният брой тази година може да достигне до 30 000 души, съобщава в днешния си брой излизащият във Виена в. Kronen Zeitung.

Изданието съобщава, че само през месец януари тази година от Германия в Австрия са върнати обратно 3723 мароканци, алжирци и египтяни, предаде БГНЕС.

Арестуваха българин след разследване в Австрия за трафик на хора

Състав на Варненския апелативен съд потвърди днес задържането под стража на Любомир Йорданов, задържан миналата седмица от ВОС на основ...

Докато министерствата на вътрешните работи и на отбраната се опитват да защитят южната си граница, хиляди икономически мигранти идват от съседна Германия. 

Очевидно властите в Берлин прилагат мерките за бързо връщане обратно на бежанците в Австрия, нещо, което се отричаше от австрийския канцлер Вернер Файман, пише още вестникът и уточнява, че всеки ден от Германия в Австрия се връщат между 50 и 200 икономически мигранти. През месец януари средно са били връщани по 123-ма души на ден. 

Властите във Виена не са доволни от действията на своя съсед и очакват върнатите да се опитат да влязат отново в Германия или да подадат искане за получаване на убежище в Австрия с почти никакъв шанс за положителен отговор. 

Министърът на вътрешните работи Йохана Микъл Лайтнер, заедно с министъра на отбраната Ханс Петер Доскоцил планира визита в Мароко за постигане на споразумение за реадмисия

Австрия не вярва на Гърция за охраната на границите

Австрийският министър на вътрешните работи Йохана Микъл Лайтнер остро разкритикува властите в Атина по отношение на мигрантската криза ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа