ИД заплаши за втори път САЩ с атентат

5058
ИД заплаши за втори път САЩ с атентат

Терористичната групировка „Ислямска държава“ (ИД) разпространи видеозапис със заплаха да взриви Белия дом. Във видеото, показано частично от телевизия Fox News, двама неидентифицирани мъже заплашват, че след Париж идва редът на Вашингтон, предаде БГНЕС.

Във видеото се показват кадри от терористичните атаки в Париж на 13 ноември, след което единият от предполагаемите бойци на ИД, въоръжен с пистолет, казва: „Започнахме с вас (обръщайки се към Франция – бел. ред) и ще завършим с т.нар. Бял дом, който ще превърнем в черен чрез нашия огън“.

В Лондон взривиха кола заради подозрения за тероризъм, в Ротердам евакуираха кмета

Британската полиция извърши контролиран взрив на подозрителен автомобил на улица „Бейкър стрийт“ в центъра на Лондон, преда...

Това е второто видео със заплаха, получено през последните дни. В първото беше симулирано терористично нападение срещу Ню Йорк.

Междувременно властите в Коста Рика задържаха сирийка с подправен гръцки паспорт. Други петима с крадени гръцки документи бяха задържани на път към САЩ в Хондурас.

„Длъжни сме да започнем разследване и да установим степента на отговорност на държавните служители, които са й позволили да влязат в страната. Очевидно е допусната небрежност, някой не е изпълнил задълженията си и е необходимода се установи дали това е направено умишлено”, заявява прокурорът Селсо Гамбоа. Според Гамбоа прокуратурата поддържа връзка с Интерпол и главното управление по въпросите на миграцията, за да установи коя точно е 25-годишната сирийка.

За използване на подправен документ в Коста Рика може да се получи присъда до 6 години затвор.

В Германия двама турци са обвинени в спонсориране на тероризма

Прокуратурата в Германия обвини двама граждани на Турция – Исмет Д. на 41 години и 44-годишния Емин Ф., в поддръжка на терористич...

Същевременно властите на Хондурас съобщиха, че задържаните на летището в Тегусигалпа сирийци нямат отношение към терористични групировки. Те са пристигнали в страната от Салвадор и са имали намерение да се доберат до Сан Педро Сула, за да опитат оттам да влязат в САЩ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа