Искат арест за Любчо Георгиевски заради българското гражданство

13169
Искат арест за Любчо Георгиевски заради българското гражданство

Световният македонски конгрес (СМК) призова властите в Скопие да арестуват Любчо Георгиевски за предателство, пише днес македонският вестник “Вечер”.

В съобщението на СМК се посочвало, че органите трябва да разследват имуществото на Георгиевски и то да бъде конфискувано. Георгиевски да бъде арестуван за предателство заради българския му паспорт.

Любчо Георгиевски се завръща в политиката

Бившият македонски премиер Любчо Георгиевски /1998-2002 г. бел.ред./ обяви, че се връща в активната политика, предаде БГНЕС. Изненадва...

Като доказателство за българския му паспорт, от СМК посочват информация на сайта „Македонска нация”, който цитира интервю на бившия вицепрезидент на България Ангел Марин пред „24 часа”, поместено в официалната страница на президентството.

В интервюто си Марин казва, че на 23 февруари 2006 г. е подписал указ за българско гражданство на Георгиевски въз основа на неговия български произход.

„Най-накрая документално е потвърдена мисията на този отстъпник от нацията – от български върховист, до български гражданин, заради своя „български произход”.

От проекциите за реорганизация на държавността с кантонизиране, преразглеждане на македонската идентичност чрез обществена манипулация, диференциация и селективност в македонското общество”, заявяват от СМК.

Любчо Георгиевски: До 20 години Македония ще е албанска

След 10-20 години Македония ще е албанска държава. Това ще е третата албанска държава редом с Албания и Косово, коментира в интервю за...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com