Жестоки глоби за пропаганда на хомосексуализъм в Русия

20295
Жестоки глоби за пропаганда на хомосексуализъм в Русия

Държавната дума на Русия прие на второ и трето четене закона срещу пропагандата на хомосексуалност сред деца, включително чрез медии, интернет и спам, предаде БГНЕС.

Законопроектът беше внесен в руския парламент през март 2012 г. и приет на първо четене на 25 януари тази година. За пропагандата на нетрадиционните сексуални отношения сред деца от граждани се предвижда глоба от 4000 до 5 000 рубли, за длъжностни лица - от 40 хиляди до 50 хиляди рубли, за юридически лица – от 800 хиляди до 1 милион рубли. Нарушаването на закона може да доведе и до прекратяване на работата на юридическите лица за срок до 90 дни.

Русия в противоречие с ООН заради Голан

Русия не може да изпрати свои миротворци на Голанските възвишения в зоната на разделение между Сирия и Израел, защото това противоречи ...

Пропагандата на подобен вид отношения чрез медиите и интернет ще се наказва още по-строго. Глобата за граждани ще бъде в размер от 50 хиляди до 100 хиляди рубли, за длъжностни лица от 100 хиляди до 200 хиляди рубли, а за юридически лица – 1 милион рубли или прекратяване на дейността за 90 дни.

През последните години отношението към хомосексуализма в руското общество е станало по-нетърпимо, а броят на противниците на еднополовите бракове значително се е увеличил, предаде Интерфакс, цитирайки данни на социолозите от ВЦИОМ.

Според данните, в момента мнозинството руснаци (88%) подкрепят въвеждането на забрана на пропагандирането на хомосексуализъм в страната. Противниците на идеята са едва 7%.

Съгласно изследването повечето руснаци се отнасят негативно към самото явление хомосексуализъм – 54% смятат за нужно то да бъде криминализирано. А 33% смятат, че то трябва да бъде ограничено.

За 41% от руснаците Путин е "идеалният президент"

Владимир Путин е "идеалният президент" за 41% от руснаците, показва изследване на независимия институт Левада, публикувано от вестник ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com