Командир в ПКК призова за въздържане от непровокирани атаки

5735
Командир в ПКК призова за въздържане от непровокирани атаки

Висш командир на Кюрдската работническа партия (ПКК) призова нейните бойци да се въздържат от непровокирани атаки срещу турски сили за сигурност, съобщи Reuters. 

Дюран Калкан, член на изпълнителния комитет на партията заяви, че атаките срещу войници и други представители на силите за сигурност, които изпълняват своите задължения, са в нарушение с възгледите на ПКК, предаде БГНЕС.

Щатите: Не преговаряме с ПКК

Държавният департамент на САЩ отрече твърденията на висшестоящ лидер на Кюрдската работническа партия (ПКК), според които тя е в индир...

"Абсолютно никакви атаки не трябва да се правят срещу войници, които не са предприели операция или нападат бойци или цивилни, които не са замесени в политическата администрация, които са на границата, за да защитят родината си или стоят на пост", каза Калкан пред свързаната с ПКК медия "Фират нюз". 

Той също така призова турските войници да не стават жертва на "военните игри" на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР), обвинявайки правителството в използването на военна сила за запазването на властта си, след катo не успя да спечели мнозинство на последните парламентарни избори в страната през юни. 

Калкан също така отхвърли и призивите на лидера на прокюрдската Народна демократична партия (НДП) Селяхатин Демирташ за прекратяване на нападенията, допълвайки, че партията се е провалила в осигуряването на мир в парламента. 

"НДП не беше достатъчно иновативна и успешна в политиката. Те правят призиви, на какво са постигнали, за да призовават другите?", каза още Калкан.

ПКК се обърна към САЩ за подкрепа в конфликта с Турция

Кюрдската работническа партия (ПКК) е в индиректни преговори със САЩ, молейки ги да се намесят и посредничат на конфликта с Турция, н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия