Мадрид иска да кръсти улица на Маргарет Тачър

5099
Мадрид иска да кръсти улица на Маргарет Тачър

Управляваният от консерваторите Градски съвет на Мадрид съобщи, че иска да кръсти улица в испанската столица на бившата премиерка Маргарет Тачър, предаде БГНЕС.

Отделът по изкуства, спорт и туризъм на Градския съвет ще направи официално предложение в понеделник. След това то ще бъде гласувано на 24 април на заседание на съвета, в който управляващата Народна партия има мнозинство, съобщи говорител на съвета.

Кметът на Мадрид Ана Ботея, съпруга на бившия испански премиер Хосе Мария Аснар, нарече Тачър "жена пионер", която разбрала, че икономическият упадък на Великобритания "е резултат от кризата на морала и ценностите".

Твърдостта на убежденията й, яснотата, с която вземаше решенията и властта й позволиха на Великобритания да възстанови лидерската си позиция", допълни Ботея в съобщение на своя блог. Левите политици в Градския съвет на Мадрид веднага заявиха, че ще гласуват против предложението да се кръсти улица на Тачър, която е обвинявана от критиците си, че е унищожила британската индустрия и общество с политиката си за свободна пазарна икономика.

"Освен идеологията й, която напълно противоречи на Социалистическата партия, тя никога не е имала конкретни отношения с Мадрид", заяви говорителят на социалистите в Градския съвет Хайме Лисавецки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com