Майка на един от атентаторите: Взривил се е заради стрес

7581
Майка на един от атентаторите: Взривил се е заради стрес

Майката на един от терористите, извършили атентатите в Париж, заяви, че синът ѝ „не е искал да убие никого“ и се е самовзривил „заради стрес“. Става дума за 31-годишния Ибрахим Абделсалам, който се е самоуби пред кафенето Comptoir Voltaire, пише The Daily Mail.

В атаките са участвали и двамата братя на Ибрахим – Мохамед и Салах. Мохамед бе заловен в Брюксел ден след атентатите, а Салах бе хванат едва днес.

Един от парижките атентатори е бил разследван за тероризъм още през 2012 г.

Още един от терористите, извършили нападения в Париж, е бил идентифициран със сигурност. Това е 28-годишният французин Сами Амимур. Той...

В изявление днес майката на тримата братя защити Ибрахим, казвайки, че той може би е решил да се самоубие от стрес. Заедно с други членове на семейството, тя заяви, че е била „изненадана“ от участието на този си син в атаките, въпреки че той прекарал доста време в Сирия.

„Планът му не е бил да убие никого. Фактът, че се е взривил на място, на което не е убил други, доказва това“, твърди майката.

„Видяхме Ибрахим преди два дни. Нямаше никакви признаци, че се готви да извърши нещо такова“, добавят други членове на семейство Абделсалам.

Припомняме, че в петък вечер във френската столица бе извършена серия атентати, за които отговорност пое "Ислямска държава". Загинаха 129 души, а над 300 бяха ранени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа