Мюсюлманският свят на нокти: Излиза нов антиислямски филм - "Невинността на пророка" (Видео)

13183
Мюсюлманският свят на нокти: Излиза нов антиислямски филм - "Невинността на пророка" (Видео)

В Белгия повишиха нивото на антитерористична готовност на трета, предпоследна степен, съобщиха от оперативния щаб на белгийската полиция.

"Нивото на готовност на всички специални служби на кралството се повиши заради опасността от безредици или екстремистки прояви по повод планираното за 14 декември излизане на новия антиислямски филм "Невинността на пророка", съобщават от полицията.

Лондон забрани строежа на гигантска джамия

Властите в лондонския район Нюхам забраниха строителството на гигантска джамия в близост до Олимпийския парк в Лондон. От 2007 г. за из...

На специален режим се намират редица райони на страната, където живеят преобладаващо хора от Близкия изток и Северна Африка. Засилените мерки за сигурност ще обхванат брюкселската община Андерлехт, Моленбек и Сен-Жос, информира англоезичната версия на "Гласът на Русия".

Освен това под засилено наблюдение се намират още уебсайтове и форумите на радикални ислямски организации, действащи на територията на страната, а също така е засилен и мониторингът на масово изпращаните sms -съобщения.

Експерти от белгийското бюро за борба с екстремизма подчертават, че появата в интернет на „новия провокативен филм, насочен срещу мюсюлманите, може да доведе до нови масови вълнения, сблъсъци с полицията и отделни прояви на насилие от страна на градските младежки банди”, съобщи ИТАР-ТАСС.

Припомняме, че през октомври т.г. по подозрение в заговор за извършване на терористични нападения в Брюксел бяха арестувани седем души, които, както в последствие се оказа, са участвали в местна клетка на радикалната ислямистка групировка "Ал Кайда".

Обезглавиха 15-годишна афганистанка, не искала да се омъжи за роднина

Афганистанска тийнейджърка бе обезглавена от свой роднина, който не могъл да се примири с мисълта, че тя не иска да се омъжи за него,...

За последен път подобни мерки за сигурност се предприемаха в Белгия в началото на есента в периода на вълненията около филма "Невинността на мюсюлманите".

"Невинността на пророка" (The Innocent Prophet) е създаден от бившия мюсюлманин Имран Фирасат - пакистанец, който живее в Испания. Той признава, че филмът му, който е инспириран от "Невинността на мюсюлманите", представя Мохамед в негативна светлина.

Редактор: Десислава Ушатова

Турция разреши забрадките в религиозните училища

Турция разреши на момичетата да носят забрадки в училищата, предлагащи религиозно образование. Решението предизвика критики от страна ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com