МВнР: На цялата територия на Гърция протестите продължават

2365
МВнР: На цялата територия на Гърция протестите продължават
Снимка: БГНЕС

На цялата територия на Гърция продължават протестните действия на земеделските производители. Северна Гърция е силно засегната, като гръцките ГКПП са блокирани, но при приблизително спазван засега режим на пропускане. Това съобщават от Министерството на външните работи (МВнР), като съветват българите в Гърция да избягват места с протести.

На ГКПП Кулата – Промахонас: отворен за леки коли и автобуси и през по-голямата част от денонощието затворен за ТИР-ове. Очаква се „прозорецът” за пропускане на ТИР-ове от 11.00 до 15.00 ч. през деня да бъде отворен и през следващите дни. При затварянето в 15.00 е възможно да бъде блокиран и трафикът на леки автомобили и автобуси за 1-2 часа, обясняват от външно министерство.

МВнР информира ЕК за гръцката блокада по границата

Във връзка с продължаващото блокиране на граничните контролно-пропускателни пунктове между Република България и Република Гърция, Минис...

На ГКПП Маказа и ГКПП Златоград-Термес: отворени (през ГКПП не могат да преминават ТИР и автобуси).

На ГКПП Илинден - Ексохи: отворен за леки коли и автобуси, затворен за ТИР. Няма предварителна информация за блокадата там. Периодично, без определен график, се пропускат лични МПС, по-рядко и ТИР.

Остават блокирани в различни периоди на денонощието и основни транспортни връзки в цялата страна, вкл. континентална Гърция, Пелопонес, о-в Крит, областта Атика и подходи към летището на Атина. Протестиращите фермери снемат блокадата на прохода Темпи (магистрала Атина – Солун) до 12.00 ч. на 12.02, за да могат да се придвижат участниците със земеделска техника и включат в протестните действия в центъра на Атина, планирани за 12 февруари. Очаква се придвижване по основни пътни артерии на големи количества селскостопански машини.

МВнР препоръчва на българските граждани на цялата територия на Гърция да избягват места с масови обществени мероприятия като митинги и шествия. Пътуването да се съобразява с пътно-транспортната обстановка и усложненията в трафика. Транспортните фирми и пътуващите с леки автомобили при планиране на пътувания да следят актуалната обстановка, във връзка с очакванията, освен ГКПП, да бъдат блокирани и входните пътни артерии в големите градове и да се предизвикат големи задръствания - както в големите градове, така и на пътни възли извън тях. При възможност, да се избягват и да не предприемат рискови пътувания с автомобили, съветват от ведомството.

ГКПП "Илинден-Ексохи" ще е затворен до вечерта

Преустановено е движението на ГКПП „Илинден-Ексохи“ в 17.00 часа. Това обяви дежурният служител в ГД „Гранична полици...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа