Нетаняху: Русия и Израел ще си сътрудничат "по суша, във въздуха и не само там"

8010
Нетаняху: Русия и Израел ще си сътрудничат "по суша, във въздуха и не само там"
Снимка: Getty Images / Guliver

Руският президент Владимир Путин и израелският премиер Бенямин Нетаняху констатираха успешната координация между военните на двете страни, за да се избегнат инциденти в Сирия, иформираха ТАСС и "РИА Новости".

"Искам да отбележа, че създадения по ваша инициатива механизъм на взаимодействие между военните заради изострената обстановка в региона функционира твърде успешно", каза Путин на срещата си с Нетаняху в рамките на световния климатичен форум в Париж, предаде БГНЕС.

НАТО: Турция и Русия да избягват по-нататъшни инциденти

НАТО проведе среща с Русия заради инцидента със свалянето в Сирия на руския бомбардировач Су-24. Това заяви в Брюксел генералният секре...

На свой ред израелският президент заяви, че в битката срещу глобалния тероризъм се включват все повече държавни. "Много се надяваме, че Русия и Израел ще могат да намират общи допирни точки, ще постигат съгласие по всички глобални стратегически въпроси, смятаме, че това е напълно по нашите сили", заяви израелският премиер. Той добави, че двете страни ще вървят по пътя на взаимодействие "по суша, във въздуха и не само там". 

Между другото между двете страни също възникват недоразумения заради полетите на руската авиация нас Сирия, но те грамотно ги отстраняват, констатира немският в. „Дойче Виршафт Нахрихтен“. Изданието цитира израелският военен министър Моше Яалон, който съобщи, че наскоро руски изтребител прелетял над Голанските възвишения на около 1,6 километра във въздушното пространство на Израел, но случаят веднага бе уреден и самолетът поел курс към Сирия. Яалон отбеляза, че проблемът най-вероятно е бил в навигацията и би било грешка автоматично да се реагира и да се сваля бомбардировача, защото руските самолети нямат намерение да нападат Израел, пише изданието.

“Руските ВВС периодично нарушават въздушното пространство на Израел, но благодарение на професионалното сътрудничество между службите за сигурност на двете страни подобни случаи се изясняват съгласно споразуменията, приети от Москва и Тел Авив”, заяви на свой ред Амос Гилад, началник на управление в Министерството на отбраната на Израел

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com