Жоро Миланов: Целта ми е да бъда лидер на ЦСКА

7164
Жоро Миланов: Целта ми е да бъда лидер на ЦСКА
Снимка: БГНЕС

Георги Миланов е още млад, но вече е сред лидерите в националния ни отбор. Наскоро той вдигна титлата в Русия със своя ЦСКА (Москва). Жоро отдели време специално за "Стандарт" по време на лагера на "лъвовете" в Правец. Тимът на Любо Пенев играе с Канада в петък в Австрия.

За съперника

ЦСКА на Георги Миланов е шампион на Русия!

ЦСКА (Москва) стана шампион на Русия за 12-и път в своята история. Тимът на българина Георги Миланов победи Локомотив (Москва) с 1:0 и ...

Не познавам нито един футболист на Канада. Това обаче не значи, че са слаб отбор. Гледахме ги на видео. Пък и ние не сме световна сила, за да подценяваме, който и да било.

За националния отбор

Да се надяваме, че скоро и ние през май ще се готвим за голямо първенство, а не за контроли. Не искам да правя гръмки обещания. Каквото зависи от нас и от треньорския щаб - ще се постараем да го свършим. Пък ако имаме късмет, ще се класираме. Всички знаят какво ни предстои. Пътят е доста дълъг. Още когато излезе жребият, започнахме да коментираме групата за европейските квалификации. Даже моите съотборници в Русия ме бъзикаха, че нямаме шанс срещу Италия и Хърватия. Казах им, че не са прави, дано да се смея последен.

За титлата

Щом сме станали шампиони, значи всичко е наред. Първият дял от шампионата беше по-слаб за нас, но през втория записахме 10 поредни победи и титлата ни съвсем не е случайна. Ако кажа, че не се радвам, ще излъжа, така че съм щастлив още първия сезон да стана шампион. Когато човек отива в такъв голям клуб е нормално и очакванията му да са големи. Надявам се следващия сезон да се представя още по-добре и да направим дубъл.

ЦСКА (Москва) излезе начело, Миланов пропуска мача за титлата

Отборът на ЦСКА (Москва) победи като домакин Том (Томск) с 2:0 в мач от 29-ия кръг на футболното първенство.Ренат Сабитов в 62-ата мину...

За ЦСКА М

Отначало ми трябваше време. Отидох в голям град, но пък руснаците ме приеха много добре. В Русия обичат българите. Осигуриха ми всичко, от което имах нужда. От мен се искаше само да играя добре. Мисля, че им се отблагодарих. Тези, които ме познават, знаят, че няма да си вирна носа заради това, че съм станал шампион. Доказал съм се като добър характер и скромен човек. Моята цена я определя клубът. Не мога още първата година да искам трансфер. Моята цел е да се докажа, да бъда лидер на ЦСКА. Като за първи сезон, мисля, че се представих добре. Треньорът също е доволен.

За Шампионската лига

Играх срещу два от най-добрите отбори - "Манчестър С" и "Байерн". Чувството е невероятно. Надявам се тази година да го изпитам отново. Сега искам да направя добра подготовка, за да мога да се представя добре и да вкарам гол.

За необятната руска шир

Следи от бутонки по гърдите на Миланов, ЦСКА (М) се прости с Купата

ЦСКА (Москва) загуби полуфиналния мач с Краснодар за Купата на Русия с 0:1, а българския играч на "армейците" - Жоро Миланов, успя да с...

Неприятното при гостуванията е, че се изминават огромни разстояния, които са страшно уморителни. С времето обаче сякаш почнах да свиквам. Но когато летиш постоянно по 5-6 часа е тежко, като прибавим и часовите разлики става наистина сложно. Освен това практиката в ЦСКА М е да спим по един в стая и понякога може човек да го налегне и самотата.

За любимите места

Вече си имам доста такива в Москва. Посещавам често 4-5 парка. Там се чувствам страхотно, защото се спасявам от мегаполиса. Що се отнася до ресторанти пък залагам на българската кухня. Има 2-3 местенца в Москва, където готвят все едно съм си в България. Няма да им казвам имената, за да не правя реклама. Разбира се хапвам и руска ястия. Мога да кажа, че те също вече са ми сред любимите. Като цяло храната в Русия ми харесва.

За Мони Славчев

Трансферите в чужбина на бившия ми тим "Литекс" са винаги в десетката. Причината е, че там наистина се дава приоритет на школата. Най-важното е, че в Ловеч юношите получават шанс за изява и добиват увереност. После е по-лесно. Когато на един закърмен с родния тим младеж му се даде шанс - то е много вероятно да се отблагодари. Затова и Гриша Ганчев успява да осъществява такива трансфери в големи отбори в Западна Европа. Мони Славчев е последният такъв пример, който е доказателство за моите думи.

Четвърта поредна победа за ЦСКА (Москва) и Георги Миланов

ЦСКА (Москва) с Георги Миланов в състава си постигна четвърта поредна победа в руската Премиер лига. "Армейците" спечелиха гостуването ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ