Местан даде показания по делото срещу Октай Енимехмедов

53181
Местан даде показания по делото срещу Октай Енимехмедов
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ДПС Лютви Местан даде показания по делото срещу Октай Енимехмедов за опита за убийство на Ахмед Доган, предаде “Фокус”.

Лютви Местан разказа, че когато погледнал към трибуната, видял Ахмед Доган да се свлича на земята, и пистолет, насочен към главата му. В залата настъпил шок и ужас. Последвала е спонтанна реакция на делегатите. Местан разказа, че също е станал от мястото си. Мустафа Карадайъ, организационният секретар на ДПС, е обезвредил Октай Енимехмедов. Местан каза, че не е видял момента на падане на пистолета. Друг делегат на конференцията, Рамадан Аталай, е застанал над пистолета и го е запазил с краката си, за да не го докосват други хора. Местан случайно настъпил гилза и я прибрал, а после я предал на съответните лица. Октай оказвал съпротива докато го обезвреждали, разказа Местан. Местан каза, че е видял хладно оръжие у Енимехмедов.

Местан: По-дълго работно време ще позволи на НС да преодолее вотовете на ГЕРБ

Лидерът на третата по сила политическа партия в парламента Лютви Местан измисли начин да бъде смекчен ефекта от непрестанните вотове на...

"Убеден съм, че въпреки суматохата и емоцията, казаното от Кокинов се чу не само от мен, но и от другите в стаичката", каза Местан. Тогавашният градски прокурор на София Николай Кокинов е съобщил, че е разпитал нападателя. На въпрос - каква е била целта му, Енимехмедов отговорил: "Искам да го убия".

"За никого нямаше съмнение, че става въпрос за опит за убийство", каза Местан. Говорих по телефона с Цветанов, каза Местан и разказа, че когато по-късно Цветанов е дошъл, е потвърдил, че става въпрос за опит за убийство. Според Местан, Доган е бил на ръба на мозъчен инсулт и е трябвало да остане в легнало положение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика