Израел иска засилване на санкциите срещу Иран

4950
Израел иска засилване на санкциите срещу Иран

Израелският вицепремиер Силван Шалом призова за засилване на международните санкции срещу Иран, за да бъде убеден Техеран да сложи край на спорната си ядрена програма, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Шалом се срещна с генералния секретар на ООН Бан Ки-мун, с когото обсъди Иран, положението в Сирия и блокираните преговори с палестинците. "Иран трябва да сложи незабавно край на ядрената си програма", каза Шалом на пресконференция в Ню Йорк след срещата си с Бан. Той приветства неотдавнашното решение на ЕС и САЩ да засилят едностранните си санкции срещу Иран.

Израелски дипломати били ирански мишени на покушенията в Банкок

Израелски дипломати са били мишени на заговор, организиран от трима иранци, единият от които бе тежко ранен в серията експлозии в Банко...

"Искаме да вярваме, че ако тези санкции са достатъчно стриктни, това ще накара иранците да се откажат" от ядрената си програма, изтъкна Шалом. Израелският вицепремиер избегна да отговори на няколко журналистически въпроса за евентуални израелски военни удари срещу ирански ядрени обекти и единствено каза, че Израел ще продължи да си сътрудничи с правителствата и службите за сигурност за осуетяване и спиране на бъдещи атентати срещу израелски дипломати след нападенията от понеделник срещу израелски дипломатически персонал в Индия и Грузия.

Според Шалом Иран иска да възкреси Персийската империя и отново да стане световна сила, този път с ядрено оръжие.

В древността Персийската империя се е простирала върху милиони километри в Азия, Африка и Европа. Ако иранците могат да сменят близкоизточни режими, да контролират петролното богатство на региона и да разработят ядрена бомба, те вярват, че отново ще са световна сила, заяви Шалом. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com