ЕС предупреди тв операторите да не подслушват министрите

5094
ЕС предупреди тв операторите да не подслушват министрите

Телевизонните оператори, снимащи срещите на Европейския съюз, бяха предупредени днес да спрат да подслушват разговорите на министрите. Предупреждението бе отправено от секретариата на ЕС в опит да защити политиците от злепоставяне, предаде ДПА.

"Погрижете се микрофоните на камерите да са настроени да записват звуковия фон, но не и разговорите. Ако въпреки това бъдат записани разговори, те не бива да бъдат използвани", гласи съобщението на секретариата, разпространено днес сред журналистите.

ЕК: Държави от ЕС ограничават наемането на българи без аргументи

Европейската комисия намира за неубедителни аргументите на някои от страните в ЕС, които решиха да запазят ограниченията за наеманет...

Германският финансов министър Волфганг Шойбле бе записан този месец да казва на португалския си колега Витор Гашпар, че спасителната програма за Лисабон може да бъде променена, намеквайки, че за нея може да бъдат заделени още пари.

При друг случай по време на същата среща испанският министър на икономиката Луис Де Гиндос бе записан да споделя с еврокомисаря Оли Рен, че планираната реформа на трудовия пазар ще бъде "крайно агресивна".

Европейските срещи обикновено са при закрити врата, но операторите могат за кратко да заснимат министрите, докато влизат в помещението и се поздравяват. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com