Пентагонът вече е подготвил план за война против Иран

9268
Пентагонът вече е подготвил план за война против Иран

Командващият ВВС на САЩ Нортън Шварц е заявил, че неговите подчинени вече са разработили план за военна операция против Иран, съобщи Bloomberg. Генералът си позволил дори да се пошегува, че на никого няма да му хареса да бъде там, където планът ще се реализира, предаде БЛИЦ.
От Пентагона са доверили пред агенцията, че американските военни планират да нанесат удари по бази на Корпуса на стражите на ислямската революция, по военни обекти и по щаб-квартирата на иранските специални служби.

Освен това ВВС на САЩ планират да предоставят свои въздушни цистерни за зареждане на израелските изтребители, насочени към унищожаване на ядрената инфраструктура на Иран, ако възникне такава необходимост.

Американските военни разглеждат възможността за използване на най-тежкия не ядрен боеприпас – почти 10-тонната бомба MOAB – за унищожаване на ядрения център във Фордо, разположен под една планина. Разчита се, че няколко преки попадения са способни да разрушат този обект, независимо от неговата естествена защита.

Очаква се президентът Барак Обама и премиерът Бенямин Нетаняху да обсъдят детайли от възможната операция във Вашингтон на 4 март, когато ще започне визита на израелската делегация в САЩ.

Преди имаше съобщения, че американци и израелтяни имат различни мнения относно необходимостта от започване на тази война. В Йерусалим считат, че скоро може да стане твърде късно – Иран ще придобие всички технологии и материали за създаване на ядрено оръжие. От Вашингтон твърдят, че отначало трябва да се изчака ефекта от икономическите санкции, а след това ще се разглежда възможността на военната операция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com