Пресата в Украйна: Днешна Германия е същата като Третия райх

6118
Пресата в Украйна: Днешна Германия е същата като Третия райх
"Германия се опитва за пореден път да налага волята си в Европа", гласи материалът на в. "Севодня"

Украински всекидневник, близък до президента Виктор Янукович, публикува потресаващ материал, в който обвини Германия, че е запазила чертите на Третия райх и все още опитва да налага волята си на континента, предаде БГНЕС.

Безсрамно омразната статия на националния всекидневник "Севодня", собственост на милиардера и близък приятел на Янукович Ринат Ахметов, дойде на фона на напрежението между Берлин и Киев преди Европейското първенство по футбол в Украйна.

Германия поведе европейската вълна от критики по адрес на отношението на властите към бившия премиер Юлия Тимошенко и намекна, че в отговор на това може да бойкотира мачовете в страната.

"Германия се опитва за пореден път да налага волята си в Европа", гласи материалът на "Севодня".

"Те свалиха маските си. Берлин през 2012 г. наистина не е по-различен от Берлин през 1940. Германия не се е променила изобщо през последните 70 години. Не говорим само за геополитическите амбиции на (канцлерката Ангела) Меркел и (външния министър Гидо) Вестервеле", отбеляза изданието.

"През 1941 г. германската администрация качваше голи украински момичета на вагони, пътуващи към Германия. През XXI век германските митници и власти събличат украинските работници и отнемат всички техни вещи. Промениха се само методите!", изтъкна всекидневникът.

"Те унищожаваха цели държави с армиите си, а днес го правят с икономиката си. Призивите за бойкот са призиви за оставяне на стотици хиляди украинци без работа. 1945 г. не ги научи на нищо", завърши "Севодня".

 

Масов бойкот на Украйна

Президентът на Хърватия Иво Йосипович стана шестият държавен глава, който заяви, че няма да присъства на срещата в Ялта, планирана ...

Редактор: Десислава УШатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com