Номиниран за министър на отбраната на САЩ готов да изпрати оръжие на Украйна

18225
Номиниран за министър на отбраната на САЩ готов да изпрати оръжие на Украйна
Снимка: Getty Images / Guliver

Аштън Картър, който е номиниран за министър на отбраната на САЩ, заяви днес, че е склонен да подкрепи американска помощ за Украйна. По този начин бившата съветска република ще можед да се бори тя срещу подкрепяните от Русия бунтовници, предадоха световните агенции.

Картър заяви на изслушване в комисията на Сената по въоръжените сили, че клони към подкрепата на изпращане на оръжия. "Много съм склонен да тръгна в тази посока, защото мисля, че трябва да помогнем на украинците да се защитават", заяви той в отговор на въпрос на председателя на комисията сенатор Джон Маккейн, съобщи Асошиейтед прес.

Обама: САЩ ще засилят натиска върху Русия и ще подкрепят Украйна

В интервю по Си Ен Ен президентът Барак Обама заяви, че САЩ и занапред ще оказват натиск върху Русия и ще подкрепят Украйна, предаде БГ...

"Не мога да говоря в момента за точния вид на тези оръжия", добави номинираният за министър, цитиран от Франс прес. Той уточни, че първо трябва да обсъди въпроса с украинското ръководство и с високопоставени служители на Пентагона.

През декември Обама номинира Картър за министър на отбраната на мястото на Чък Хейгъл. За да встъпи в длъжност, той трябва да получи одобрението на Сената на САЩ.

Проблеми при гласуването не се очакват, предвид факта, че републиканското мнозинство даде да се разбере, че гледа благосклонно на Картър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com