Обвинение в сводничество за Доминик Строс-Кан

5043
Обвинение в сводничество за Доминик Строс-Кан

Съдиите, които водят процеса за аферата със сводничество, наречена "Карлтон дьо Лил", решиха да изправят пред наказателен съд бившия директор на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан и още 12 души за "сводничество при утежняващи обстоятелства". Това съобщи прокурорът на Лил, предаде БГНЕС.

В рамките на същото разследване е арестувано и 14-о лице, което е обвинено за "съучастие в измама и злоупотреба с влияние", се казва в комюникето.

Прокуратурата, която на 11 юни поиска оправдаване на Строс-Кан с аргумента, че няма достатъчно убедителни доказателства, не уточни дали ще обжалва горното решение.

Строс-Кан беше обвинен на 26 март 2012 г. за "сводничество в организирана група" за участие в оргии с платени проститутки в Париж и Вашингтон. Той твърди, че не е знаел, че тези жени, осигурявани от полицейски комисар и бизнесмени, са проститутки.

Аферата беше кръстена по името на луксозния хотел "Карлтън" в Лил, където са ставали сбирките на групата. В рамките на разследването бяха повдигнати обвинения срещу собственика, директора и завеждащия връзки с обществеността на хотела.

Доминик Строс-Кан се споразумя с камериерката от Ню Йорк

Бившият директор на Международния валутен фонд /МВФ/, французинът Доминик Строс-Кан  и Нафисату Диало, камериерката, която го обви...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com