През Африка с Land Rover Defender

51432
През Африка с Land Rover Defender

Прекосяването на Африка с LR Defender продължава за българите Александър Костадинов и Росен Михайлов. Независимо от многобройните трудности, двамата успешно пресякоха границата на Египет със Судан. „Колко далеч би стигнал човек в преследване на мечтите” (четете всичко за приключението на www.six-a.net), мотото, под което преминава африканският аналог на рали „Дакар”, води Александър и Росен напред, независимо от многобройните трудности, с които се сблъскват непрекъснато.

Българка е пътешественик на годината за National Geographic

Габровката Надежда Савова е обявена от National Geographic в САЩ за Пътешественик на годината. Българката в момента учи в пристънски...

Първият път визата им за Судан закъснява, като пристигна далеч след обещания срок, докато втория път причината е в бюрокрацията на Александрия. Независимо от проблемите двамата продължават към целта си - да стигнат с автомобил до Иглен нос – най-южната точка на Африка.

За сравнително кратко време българите преминават по вече утъпкания път и успяват да подновят визите си за Кения и Южна Африка, както и тази за Етиопия, която презаверяват за ... трети път от три различни посолства на страната – София, Кайро и Хартум. Но най-важното двамата успяват най-накрая да освободят главния герой в тяхната експедиция – Land Rover Defender. След тежка битка с местните власти успяват да извадят всички необходими документи и да освободят автомобила от митническите окови. Но не и без съотвените комисионни... „Така е в Египет“, казват Александър и Росен.

След като най-накрая се качват в Defender-a местен чиновник ги сразява с думите, че няма как да преминат през Египет с дизелово превозно средство. Местните коли са в огромната си част бензинови. Истинскa одисея е да се намери дизелово гориво. Тази стока е дефицит и струва цели 26 стотинки на литър. За да получиш няколко галона чакаш цял ден или два на километрична опашка от странно изглеждащи камиони, бусове и пикапи, споделя Александър. И тук спасението е... комисионната. Но това е нищо в сравнение с това да стигнат до лодката, която по река Нил ще ги откара до Судан, където започва истинското изпитание за техния Land Rover Defender.


Най-богатите 40 африканци управляват $72,9 млрд.

Напук на световната икономическа криза, Африка върви нагоре. Втората поредна класация на Forbes на най-богатите хора на Черния континен...

След дълго и уморително плаване българите най-накрая влизат в Судан, готови да се изправят пред нови тежки предизвикателства и битка с местните власти.

Оттук започва истинското предизвикателство за техния Land Rover Defender - по думите на участниците, единствената и най-подходяща машина в света за подобна експедиция.

Снимки, дневник и текстове относно това уникално по рода си пътешествие, всеки ще може да открие на сайта на експедицията www.six-a.net, както и във facebook (Six A) и в twitter (@SixAjourney).

 

Основнитe послания на експедицията са:

Към 2050 г. всяко трето дете на планетата ще е африканче

Ако се запазят сегашните демографски тенденции, към 2050 година всяко трето от раждащите се деца ще бъде африканец. Такава прогноза се ...

„Откритията зависят от тебприключенията и изследванията могат да се случват навсякъде, без значение от възможностите на всеки.

„Смяна на гледната точкасветът е огромен и различен, ако го погледнеш от друг ъгъл. И е страхотен, за да не му се радваш всеки ден.

„Да споделяш пътуването – да преживяваш и да се свързваш с другите и да се учиш от тях – местни и виртуални хора и да вдъхновяваш останалите да се включат.

„Експедицията като активатор всеки има своите пътувания, само трябва да излезеш и да ги реализираш.

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com