Русия ограничава осиновяването на свои деца от страни, узаконили гей браковете

19536
Русия ограничава осиновяването на свои деца от страни, узаконили гей браковете

Руските депутати приеха закон, който въвежда строги ограничения върху осиновяването на руски деца от страни, където са законни еднополовите бракове, след като миналия месец Франция разреши брачните съюзи между лица от един и същ пол, предаде АФП.

Законът забранява осиновяването на руски сирачета от редица държави, дори и ако осиновителите са необвързани, казва се в закона, който беше приет на трето четене в Държавната дума – долната камара на руския парламент, с 444 гласа „за” срещу нула гласа „против”.

Руски депутат иска казаци да наказват гейовете с нагайки

Депутат от регионалното законодателно събрание на Забайкалския край в Русия Александър Михайлов иска да внесе законодателна инициатива ...

Законът трябва да мине на гласуване в горната камара на парламента, която ще бъде свикана в сряда, преди да бъде подписан от президента Владимир Путин. Руският лидер по-рано вече подкрепи проектозакона.

Ограниченията ще последват забраната за осиновяване на руски деца от граждани на САЩ, въпреки широко разпространените протести и петиции, подписани от хиляди души, срещу закона.

В новите поправки в семейното законодателство на Русия се посочва, че се забраняват осиновявания на деца от „хора в еднополов брачен съюз в държава, където такива бракове са разрешени, както и граждани на такива страни, които не са женени”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com