Руският патриарх и папата ще се срещнат на неутрална територия

2353
Руският патриарх и папата ще се срещнат на неутрална територия
Снимка: Getty Images/Guliver

Папа Франциск, който днес (12 февруари) пристига в Хавана за среща с патриарха на Руската православна църква Кирил, няма да преминава кубинската граница.

Както съобщи прессекретарят на патриарха Александър Волков, "папата няма да пресече границата. Летището е избрано за срещата, защото това е неутрална зона, неутрална територия“. Избрано е такова място, за да не може никой да каже, че тази среща ще бъде използвана за политически цели.

Папа Франциск поиска толерантност от САЩ към имигрантите

За първи път главата на Римокатолическата църква говори пред Американския Конгрес. Папа Франциск се обърна към законодателите в САЩ и в...

Патриархът на Руската православна църква Кирил пристигна в четвъртък (11 февруари) в Хавана, за да се види с папа Франциск в историческа среща между главите на двете най-големи християнски конфесии. Тази среща ще бъде първата между патриарха на Руската православна църква и глава на Римокатолическата църква след схизмата от 1054 година. Срещата, подготвяна от много отдавна в най-голяма тайна, ще започне с двучасова среща и ще „завърши с подписване на обща декларация”, според общо комюнике на двете църкви.

Патриархът пристигна вчера след обяд на борда на руски правителствен самолет. Той бе посрещнат на аерогарата „Хосе Марти” от кубинския президент Раул Кастро.

Руският патриарх започва в Куба 11-дневна латиноамериканска обиколка, която ще го отведе и в Парагвай, а след това и в Бразилия. От своя страна папата, след Куба, ще посети Мексико.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка