Сайтовете на ключови държавни институции продължават да не работят

6774
Сайтовете на ключови държавни институции продължават да не работят

Сайтовете на Народното събрание, на Министерски съвет, на президента, на КЕВР, на Военновъздушните сили, както и на МВР и ДАНС продължават да не зареждат или да зареждат бавно, показа проверка на Actualno.com.

Сайтът на парламента въобще не отваря, докато този на МВР отваря след петсекунден прозорец, явно използвайки опция на системата за защита срещу DDOS атаки Cloudflare. Как действа защитата и защо тя не е 100% ефективна - вижте в този наш материал. Петсекунден прозорец е сложен и за сайта на ДАНС, но платформата не зарежда след прехвърлянето. Сайтът на МВР пък зареди след известно изчакване.

Хакерската атака срещу държавните ни сайтове - нещо, срещу което няма 100% превенция

Защитата, която „Информационно обслужване“ използва, за да не бъде сриван сайтът на ЦИК в изборния ден, е Cloudflare. Това ...

Хакерската атака на сайтове на държавни институции започна още на 25 октомври и до днес проблемите продължават. Още в първите дни компютърните специалисти на различните институции съобщиха, че има хиляди посещения, идващи от цял свят, а някои от сървъри в Тайланд и Виетнам, припомня БГНЕС.

Иначе днес в парламента ще бъде внесен Законопроектът за Закона за държавното обществено осигуряване. Ще заседава бюджетната комисия, която ще разгледа промените в данъчните закони, които ще бъдат направени през Закона за корпоративно подоходно облагане. Според проекта, ако искаме възстановяване на данъчен кредит за автомобил или недвижен имот, ще трябва да доказваме с методика, че ги използваме само за служебни цели. Ако в методиката посочим и лични цели, ще може да получим обратно до 70% от данъчния кредит. Това ще важи за автомобили и недвижими на стойност над 5000 лева. С друга промяна кешовите разплащания ще са разрешени до 5 000 лева, което е три пъти под настоящото равнище.

Бюджетната комисия в парламента ще разгледа и създаването на т.нар. "Фонд на фондовете", който ще управлява финансовите инструменти по европейските програми. Според информация на БНР в края на заседанието депутатите ще изслушат и кандидатите за председател на Фискалния съвет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии