САЩ наложиха санкции за купувачи на петрол от ИД за режима на Асад

8266
САЩ наложиха санкции за купувачи на петрол от ИД за режима на Асад

САЩ наложиха санкции на поддръжници на правителството на сирийския президент Башар Асад, включително посредник, който купува петрол за режима от „Ислямска държава”, предаде БГНЕС.

„Сирийското правителство е отговорно за широко разпространена жестокост и насилие срещу собствения си народ", каза Адам Зубин, секретар за тероризма и финансовото разузнаване.

"Съединените щати няма да спрат борбата си срещу всички, които дават възможност на Асад да продължи да с насилието върху сирийския народ”, се казва в изявление.

Под санкциите попадат четирима души и шестима, които са ги подпомагали в подкрепата към режима на Асад, включително като посредник за петролни покупки от „Ислямска държава”.

Санкциите са наложени на Джордж Хасвани със сирийско гражданство и неговата компания „HESCO”, занимаваща се с инженеринг и строителство.

Според Вашингтон той е сирийски бизнесмен, който служи като посредник при покупките на петрол от страна на сирийския режим от терористите.

В списъка със санкционирани лица попадат руската "Financial Alliance Bank", "Primax Business Consultants Limited" и "Kremsont Commercial Inc.".

Санкциите забраняват на американски физически лица да извършват каквато и да било дейност с лицата от черния списък и ограничават достъпа до международни финансови мрежи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com