САЩ разработва оръжия за борба с безпилотни летателни апарати

9616
САЩ разработва оръжия за борба с безпилотни летателни апарати

Още преди няколко години САЩ бяха практически монополист в използването на безпилотни летателни апарати. Сега Русия, Китай и други страни произвеждат безпилотни самолети, които представляват потенциална заплаха за американците, смята военният експерт Джоузеф Тревитик, пише РИА Новости.

САЩ проучват възможностите за поразяване на безпилотните летателни апарати на потенциалния противник и сега този въпрос е стана по-важен дори от разработването на системи за прихващане на ракети, артилерийски снаряди и минометни боеприпаси на противника, смята началникът на програмата за разширяване на териториалната защита и запазване на боеспособността (EAPS) Манфреди Лучано.

Митов пак изрази недоволство от визовия режим със САЩ

На фона на достигнатото ниво на двустранните отношения между София и Вашингтон, окачествявани нееднократно от двете страни като стратег...

Начините за ликвидиране на безпилотни летателни апарати и програмата EAPS са част от концепцията за противодействие на САЩ на така наречената хибридна война.

Според американските експерти най-подходящо за борба с безпилотните апарати ще е автоматично оръжие с относително малка далекобойност, тъй като летателните апарати летят на ниска височина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com