САЩ ще помагат на Европа за справяне с миграционната криза, обеща Кери

3168
САЩ ще помагат на Европа за справяне с миграционната криза, обеща Кери
Снимка: Getty Images/Guliver

САЩ ще помогнат на Европа да се справи с миграционната криза, която е заплаха за континента. Това заяви държавният секретар на САЩ Джон Кери по време на Мюнхенската конференция по въпросите на сигурността.

САЩ разбират почти екзистенциалния характер на тази заплаха за политическия живот и за тъканта на социалния живот в Европа, каза Кери.

Турция обвини Русия, че продължава въздушните удари в Сирия въпреки примирието

Броят на бежанците на турско-сирийската граница надхвърли 100 000 души. Турция обвини Русия, че е продължила въздушните удари в Сирия, ...

Затова се присъединяваме и организираме мисия на НАТО, за да затворим ключов миграционен път, и ще помогнем и по други начини, за да спрем наплива, който застрашава европейското единство, отбеляза Кери, имайки предвид борбата на Алианса срещу каналджиите, които прекарват мигранти от Турция в Гърция през Егейско море, предаде БГНЕС.

Пред участниците в конференцията в Мюнхен Джон Кери бе особено категоричен в искането Русия да промени военните си цели в Сирия. Той подчерта, че сирийската криза е в повратен момент с перспективата за примирие до една седмица. 

Днес повечето руски атаки са съсредоточени срещу опозиционните групировки. За да се присъедини към примирието, важно е Русия да промени мишените си в Сирия. Сега сме в повратен момент между войната и мира, каза той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа