Сражения в Нагорни Карабах между Азербайджан и Армения

3779
Сражения в Нагорни Карабах между Азербайджан и Армения
Снимка: Getty Images/Guliver

Азербайджанското министерство на отбраната заяви, че сраженията в оспорвания регион Нагорни Карабах продължават, предаде Интерфакс.

Ведомството е уточнило, че чрез точни огневи удари армията е унищожила военна техника и жива сила на „врага“.

Азербайджан настоява Армения да се изтегли от Нагорни Карабах

Азербайджан настоява за „незабавното и безусловно изтегляне“ на арменските военни от оспорвания Нагорно-Карабахски регион, ...

Армения и властите в непризнатата Нагорнокарабахска република обвиниха Азербайджан за началото на сраженията, докато Азербайджан хвърли вината върху арменските сили, предаде "Фокус".

Азербайджанските въоръжени сили са предприели мащабно настъпление с всички видове оръжия по цялата линия на азербайджанско-карабахския фронт, съобщава упълномощения представител на непризнатата Нагорнокарабахска република в Русия Алберт Андрян. Според него настъплението е започнало в 2 часа московско време.

"За първи път от прекратяването на огъня през май 1994 година противникът използва всички видове оръжия, в това число авиация, тежка артилерия и системи за залпов огън“, посочил е Андрян.

Според него най-интензивна е била атаката срещу позициите на карабахската армия в близост до Мартунинския и Мартакертския район. „Благодарение на действията на нашата армия противникът е бил изтласкан към началните му позиции. На север е бил свален боен хеликоптер на азербайджанските сили“, допълнил е Андрян. Той е уточнил, чче броят на жертвите сред карабахските сили тепърва ще бъде уточнен.

Армения е приела 17 000 сирийски бежанци

Броят на сирийските бежанци в Армения към момента е около 17 хил. души, обяви арменският външен министър Едуард Налбандян, предаде Arka...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com