Украйна иска от Русия да екстрадира Янукович

26646
Украйна иска от Русия да екстрадира Янукович
Снимка: Getty Images/Guliver

Украйна ще поиска от Русия да екстрадира сваления президент Виктор Янукович, ако се потвърди, че той се намира в страната, съобщи главната прокуратура.

Междувременно швейцарската прокуратура започна разследване по обвинения за пране на пари срещу Виктор Янукович и неговия син Олександър, предаде Ройтерс. Прокуратурата в Женева заяви, че са иззели документи от офиса на компания, собственост на Олександър Янукович. Замразени са и средства на Янукович, както и на още 20 негови приближени, предаде БНР.

Янукович: Украйна е завзета от неофашисти, ще продължа борбата

Отстраненият президент на Украйна Виктор Янукович заяви, че властта в страната е превзета от „млади националисти и неофашисти&rdq...

От пресслужбата на изпълняващия длъжността президент на Украйна Олександър Турчинов съобщиха, че е уволнен началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на страната. Юрий Илин беше назначен на този пост само преди 10 дни. Вчера той се срещна в Крим с избрания от народа за кмет на Севастопол Алексей Чали. По данни на кримски медии, след разговора Илин бил приет в болница със сърдечен пристъп.

Украинските органи за сигурност обявиха, че са възвърнали контрола си върху две летища на Кримския полуостров, които по-рано бяха завладени от въоръжени мъже. Според властите в Киев те били свързани с руските военни.

"Имаше опит да бъдат завладени летищата, но ние локализирахме тези опити. Летищата сега са под контрола на украинските правоприлагащи органи", заяви Андрий Парубий, началник на Националния съвет по сигурност и отбрана на Украйна.

В по-ранно изявление на украинската служба за гранична охрана бе посочено, че руски военнослужещи са блокирали украински граничари в пристанищния град Севастопол, където е базирана част от руския Черноморски флот. Черноморският флот на Русия отхвърли твърденията, че участва в завземането и блокирането на военно летище близо до Севастопол.

Григор Димитров и пет от големите имена в мъжкия тенис искат мир в Украйна

Шест от най-големите звезди в мъжкия професионален тенис изпратиха видео послание за мир в Украйна и спиране на всякакви военни действи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа