В Славянск има и пленени журналисти

19852
В Славянск има и пленени журналисти
Снимка: Getty Images/Guliver

Поне четирима журналисти остават в плен на проруските активисти в Славянск. Там е държан и екип от наблюдатели на ОССЕ.

Украйна продължава да бъде гореща точка за журналистите. От края на февруари тази година, когато в Крим, а след това и в Източна Украйна се активизираха сепаратистите, са били регистрирани 31 случая на похищаване на журналисти или вземането им за заложници. От тях 20 случая са били през април на територията на Донецката област, пише Агенция "Фокус".

МВнР: Няма задържан български офицер в Славянск

Министерството на външните работи категорично потвърди, че сред задържаните от проруски сепаратисти чужденци няма българи. От Министерс...

Днес временно изпълняващият длъжност президент на Украйна Александър Турчинов призна, че Киев няма контрол над Източна Украйна. Това стана на среща с областните администрации. Турчинов припомни, че в Луганск са превзети помещения на СБУ, прокуратурата, областната администрация. А през нощта е бил отблъснат опит да се превземе управлението на вътрешните работи в града. Според Турчинов Русия няма интерес от мирни и честни избори в Украйна.

Междувременно председателят на ЦИК на т.нар. Донецка народна република Роман Лягин съобщи, че за насрочения местен референдум са подготвени 55 избирателни комисии и над 2000 избирателни секции. Отпечатани са над 2 милиона бюлетини. Референдумът е насрочен за 11 май. На него ще бъдат зададени два въпроса. Първият ще е: Съгласни ли сте да бъде създадена независима Донецка република?. Вторият: Към коя държава трябва да се присъедини Донецката република - към Украйна или Русия?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа