Албанци на протест срещу унищожаването на сирийските химически оръжия в страната

22539
Албанци на протест срещу унищожаването на сирийските химически оръжия в страната

Протестиращи се събраха пред албанския парламент в Тирана за да протестират срещу евентуалните планове сирийските химически оръжия да бъдат унищожавани на територията на страната, предаде АФП.

Скандирайки „Не на химическите оръжия”, активисти призоваха албанското правителство да не приема никакви молби от чужди правителства за помощ с унищожаването на сирийските оръжия в Албания.

CNN: Сирия може да крие част от химическия си арсенал

САЩ проверяват нова класифицирана разузнавателна информация, според която сирийското правителство може да не е декларирало целия си хим...

„Властите не трябва да разрешават сирийския химически арсенал да бъде унищожаван на албанска територия. Албания трябва да се противопостави на подобно искане”, каза Сайга Гури, представител на неправителствената организация „Алианс срещу вноса на отпадъци”.

Междувременно стана ясно, че САЩ са помолили неофициално своите съюзници да участват в унищожаването на сирийския химически арсенал, предаде АФП, позовавайки се на белгийското външно министерство.

„В началото на октомври САЩ извършиха проучвателна мисия в Белгия, Норвегия, Франция и Албания, за да се запознаят с капацитета на тези страни за обработка на химическите оръжия”, заяви говорител на министерството.

„Няма официална молба, става въпрос само за контакти, в рамките на които да се установят всички възможности”, обясни говорителят.

Инсталациите за химически оръжия в Сирия са унищожени

Инсталациите за производство на химически оръжия в Сирия станаха неизползваеми преди крайния срок 1 ноември, съобщи източник на Орган...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com